بهترین مرکز ارتودنسی کرج
ارتودنسی یکی از بهترین روش ها و تکنیک های دندانپزشکی است که با هدف درمان بهم ریختگی و نظم دندان ها باعث می شود که جایگاه هر واحد دندانی در موقعیت مناسب خود قرار بگیرد. به کمک ارتودنسی می توان فرم دندان ها ، سایز و موقعیت آن را برای اصلاح طرح لبخند تغییر داد که این مساله به شدت روی زیبایی ظاهری افراد و اعتماد به نفس آن ها نقش دارد . برای انجام خدمات ارتودنسی شما نیاز دارید که به یک پزشک با تجربه در این زمینه مراجعه کنید. در این مطلب راهنمایی های لازم برای انتخاب بهترین مرکز ارتودنسی کرج به شما عزیزان ارائه می شود.
از ارتودنسی در دندانپزشکی به منظور بهبود زیبایی ظاهری و تراز دندان ها و هم چنین اصلاح مشکلات جویدن استفاده می شود. کار ارتودنسی، اصلاح دندان ها و فک هایی است که در جای نامناسب قرار دارند. نامناسب بودن محل قرارگیری دندان ها و فک ها علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی و در ظاهر فرد نیز تاثیر منفی می گذارد.
داشتن دندان های نامرتب عوارضی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- بیماری های لثه
- پوسیدگی دندان ها
- درست جویده نشدن غذا و ایجاد مشکلات گوارشی
- احساس درد در ناحیه صورت
- مشکلات TMJ
ارتودنسی علاوه بر رفع مشکلات ذکر شده، مزایای زیر را ایجاد می نماید:
- اصلاح فشردگی دندان ها و صاف و مرتب شدن شان
- کاهش احتمال بروز آسیب به دندان های جلو آمده
- بهبود زیبایی به خصوص هنگام خندیدن
بسیاری از افرادی که دندان های شکسته و فشرده ای دارند، هنگام جویدن غذا، دندان هایشان کامل بر روی هم قرار نمی گیرد. این حالت می تواند باعث شود تا فشاری بیشتری به عضلات فک وارد بیاید و شاهد بروز آسیب های فک نیز خواهیم بود.
در برخی موارد، اختلال در رشد دندان ها و فک می تواند بر فرم و شکل صورت نیز تاثیر بگذارد.
ارتودنسی، به درمان سایر مشکلات سلامتی از قبیل شکاف کام و لب و یا آپنه انسدادی خواب نیز کمک می کند.
آیا من به ارتودنسی نیاز دارم؟
از زیبایی دندان هایتان با ارزش و مورد اهمیت است نیاز است رسیدگی های لازم را در نظر داشته باشید، ارتودنسی تکنیکی است که می تواند نظم و ترتیب دندان هار ا یکسان و متناسب نماید. سیاری از مردم از ارتودنسی برای اصلاح طرح لبخند استفاده می کنند، این مورد به خصوص در افرادی که دندان های سالم و درخشانی دارند اما دچار بهم ریختگی شده اند بیشتر توصیه و تجویز می شود. طرفداران ارتودنسی می دانند که برای انجام این عمل نیاز است که جراح استانداردهای زیبایی شناسی طبق استاندارد های چهره را مد نظر قرار دهد.معمولا افراد برای انجام ارتودنسی وسواس بسیاری به خرج می دهند، زیرا دوست دارند لبخندی زیبا با دندان های صاف و یک دست داشته باشند.
بسیاری از مردم بریس ها را انتخاب می کنند زیرا دوست دارند لبخندی زیبا با دندان های صاف و صاف داشته باشند. با این حال، به دلایل سلامتی، استفاده از بریس نیز می تواند مهم باشد. یک فک با دندان های صاف تضمین می کند که می توانید به خوبی گاز بگیرید، بجوید، صحبت کنید و لبخند بزنید. برخی از موقعیت های دندان می تواند منجر به آسیب لثه، عدم تقارن در صورت و تغییر شکل فک ها شود. همچنین ممکن است برای سلامتی شما ضروری باشد و در برخی موارد استفاده از بریس مهم باشد.
بیا و لبخند بزن برخی از موقعیت های دندان می تواند منجر به آسیب لثه، عدم تقارن در صورت و تغییر شکل فک ها شود. همچنین ممکن است برای سلامتی شما ضروری باشد و در برخی موارد استفاده از بریس مهم باشد.
فقط یک متخصص ارتودنسی و یا دندان پزشک می تواند در این مورد به شما مشاوره دهد. با کمک معاینه دندان و لثه، همچنین عکس برداری های مخصوص دندانپزشک تصمیم می گیرد که آیا ارتودنسی برای شما مناسب است یا خیر.
چه افرادی می توانند تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرند؟
درمان ارتودنسی معمولا زمانی آغاز می شود که دندان های بزرگسالی شروع به بیرون زدن می کنند. که معمولا این مورد تقریبا در دوازده سالگی اتفاق می افتد و البته به تعداد دندان ها و رشد فک و صورت نیز بستگی دارد.
این درمان در بزرگسالی می تواند در هر سنی انجام شود، اما گزینه های درمان محدودتر خواهد شد.
این نکته را در نظر داشته باشید که جهت انجام ارتودنسی، فرد باید از سلامت کامل دهان و دندان برخوردار باشد تا از بروز پوسیدگی دندان پیشگیری شود.
افرادی که دچار مشکلات زیر هستند می توانند کاندیدهای مناسبی برای انجام ارتودنسی باشند:
1- همپوشانی دندان های فوقانی بر روی دندان های پایین که به آن اصطلاحا overbite می گویند.
2-وقتی دندان های پایینی از دندان های بالایی جلوتر باشند که به آن underbite می گویند.
3-وقتی که هنگام جویدن، دندان های بالایی از عرض به درستی بر روی دندان های پایینی غذا را آسیاب نکنند که اصطلاحا به آن crossbite می گویند.
4- باز بودن بین فک ها که باعث ایجاد فضای خالی بین در جلو، عقب و یا کناره ها می شود و به آن open bite می گویند.
5-وقتی دندان های پایینی و بالا در یک راستا نباشند که به آن misplaced midline می گویند.
6-فاصله بین دندان که که ممکن است به علت رشد ناقص دندان ها باشد.
7-اگر دندان های بیشتر از تعداد نرمال در دندان باشد که باث قرار گرفتن دندان ها برروی هم می شود.
انواع درمان ارتودنسی
ارتودنسی با استفاده از بریس به اصلاح پوزیشن دندان ها کمک می کند و درمان دقیق با توجه به نوع مشکل موجود در دندان تعیین می شود.
طول دوره درمان به میزان مشکل موجود بستگی دارد، اما به طور کل پروسه درمان در حدود هجده تا بیست و چهار ماه طول می کشد. ارتودنسی به آرامی بر روی دندان ها و فک فشار وارد می کند و باعث می شود که در طول این مدت، دندان و فک در محل عادی خود قرار بگیرند.
در ادامه به انواع ارتودنسی ها می پردازیم:
بریس ثابت
بریس غیر متحرکی است که به دندان ها می چسبند. بریس ثابت یکی از شایع ترین انواع ارتودنسی است و استفاده از آن، از بروز بسیاری از مشکلات در آینده پیشگیری می کند. با وجود بریس ثابت، مشکلی در خوردن ایجاد نمی شود. با این حال توصیه می شود از خوردن و نوشیدن برخی مواد غذایی مانند تافی و شکلات سفت خودداری شود تا آسیبی به دندان ها وارد نشود.
بریس متحرک
پلاک های پلاستیکی که سقف دهان را پوشش می دهند و دندان را در بر می گیرند. امکان در آوردن این نوع بریس هنگام انجام برخی فعالیت ها وجود دارد.
برخی دیگر درمان های ارتودنسی عبارتند از:
محافظ دندان
این نوع درمان معمولا در اواخر درمان ارتودنسی در نظر گرفته می شود و باعث می شود دندان ها در جای خود ثابت شوند، این در حالی است که استخوان و لثه نیز با وضعیت جدید تطابق پیدا می کنند. دو نوع محافظ ثابت و متحرک وجود دارد. در برخی موارد، در صورت عدم استفاده از محافظ، امکان حرکت و جابجایی دندان وجود دارد. تغییر در موقعیت دندان ها در تمام طول زندگی فرد اتفاق می افتد و جزء روند طبیعی بالا رفتن سن محسوب می شود. تنها راه ثابت باقی ماندن دندان ها این است که فرد برای مدتی از محافظ دندان استفاده کند.
در آوردن دندان ها
گاهی نیاز به کشیدن دندان ها می باشد تا وضعیت قرارگیری و ظاهر دندان ها اصلاح شود.
مراقبت از دندان ها
پوسیدگی دندان، یکی از عوارض شایع ارتودنسی می باشد. زمانی که اسید تولید شده از پلاک در دندان ها انباشته شود، دندان پوسیده می شود. بسیاری از افراد بعد از ازتودنسی از این موضوع شکایت می کنند که تمیز کردن دندان ها برای شان سخت شده است و مسواک زدن هم به مراتب زمان بیشتری می برد.
توصیه دندانپزشکان به بیمارانی که ارتودنسی انجام می دهند این است که از خمیر دندان هایی استفاده کنند که حاوی مقادیر بالایی فلوراید می باشد، تا احتمال بروز پوسیدگی نیز به حداقل برسد.
در طول دوره درمان باید از مصرف مواد قندی و نوشیدنی های گازدار خودداری شود.
برخی دیگر مراقبت هایی که در طول درمان ارتودنسی توصیه می شود، عبارتند از:
- نخ دندان کردن. با این کار هر گونه مواد غذایی باقی مانده ما بین دندان ها برداشته می شود.
- محدود کردن مواد قندی و نوشابه های گازدار
- مسواک زدن دندان ها چند مرتبه در طول روز
- مراجعه مداوم به دندانپزشک جهت بررسی روند درمان
در پایان باید متذکر شویم که درمان مربوط به دندان نباید به تاخیر بیفتد. طول دوره درمان ارتودنسی در حدود هجده تا بیست و چهار ماه طول می کشد. در طول این درمان باید:
- اهمیت بیشتری به مراقبت از دندان ها داده شود
- بریس (چه ثابت و چه متحرک) حتما استفاده شود
- دستورات پزشک عینا انجام داده شود
- محافظ دندان نیز استفاده شود
هزینه ارتودنسی
هزینه ارتودنسی بسته به نوع ارتودنسی و شرایط دندان های شما متفاوت است. هزینه های ارتودنسی دندان با توجه به وضعیت دندان ها و ابزار یا موادی که مورد استفاده قرار می گیرد متفاوت خواهد بود در این میان مواردی مانند شدت مشکلات و بیماری های دندان و یا وضعیت سلامت دندان ها در قیمت نهایی ارتودنسی تاثیر دارد. همچنین اگر شما از انواع خاصی از ارتودنسی ها استفاده کنید تفاوت قیمت را خواهید داشت. به طور مثال ارتودنسی های ثابت از انواع متحرک آن گران تر هستند.
در آخر؛
شما قبل از انجام دادن ارتودنسی حتما با دندانپزشک مشورت می کنید و او به شما می گوید کدام نوع ارتودنسی برای شما مناسب است. فراموش نکنید که همراه با مشاوره باید عکس برداری از دندان ها را هم انجام دهید تا موقعیت دقیق شما مشخص شود.
برای گرفتن مشاوره می توانید با کلینیک دندانپزشکی پارسه تماس بگیرید.