از بین بردن بوی بد دهان
بوی بد دهان برای افراد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. با این حال همیشه دلیل آن عدم استفاده از مسواک و یا رعایت بهداشت نیست. در این شرایط حضور در اجتماع و صحبت با دیگران با مشکل همراه می شود. بوی بد دهان ممکن است به دلیل مشکلات دهان و دندان از جمله تجمع غذا بین دندان ها ، بیماری لثه، ترک و خشکی شدید لب ها، تجمع باکتری ها در دهان، سوء هاضمه، آسم مزمن، عفونت های حلق و گلو، مصرف داروهایی مانند آنتیبیوتیک ها باشد.
در هر صورت البته این تنها مواردی هستند که ممکن است باعث بوی بد دهان را ایجاد کنند. اگر با راهکار های ساده این مشکل بر طرف نشود بهتر است به دنبال راهکارهایی مانند تغییر رژیم غذایی، استفاده از شوینده های مناسب دهان و دندان، شستشوی دهان با آب و سرکه، استفاده از خلال دندان، نظافت مناسب دهان و تمیز کردن زبان با مسواک باشید. همچنین بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده و علت دقیق بوی بد دهان را جویا شوید.
علل ایجاد بوی بد دهان
ممکن است به هر دلیل مشکلات دهان و دندان باعث تراوش بوی نا مطبوع از دهان شود. بهتر است اطلاعات کافی در موارد موثر و دخیل داشته باشید تا به کمک آن بتوانید کنترل خوبی روی درمان آن داشته باشید.
بوی بد دهان ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، این علل شامل:
بیماریهای دهان
وجود برخی از بیماری های دهان و دندان نظیر التهاب لثه، عفونت دهان، ترشحات دهانی زیاد، پروتز دهانی نامناسب و غیره باعث ایجاد بوی نا مطبوع در دهان می شود.
بیماریهای گوارشی
اختلالات و بیماری های گوارشی از شایع ترین دلایل ایجاد کننده بوی بد دهان هستند، برخی از بیماریهای گوارشی مانند گاستریت، زخم معده، سوء هاضمه، اسهال و غیره میتواند باعث بوی بد در دهان می شود.
مصرف مواد غذایی خاص
برخی مواد غذایی که دارای بوی زیاد هستند و یا برخی از ادویه ها باعث ایجاد بوی نامطبوع می شوند. این مواد غذایی شامل سیر، پیاز، قارچ، ماهی، قهوه و غیره ممکن است باعث بوی بد دهان شود.
مصرف برخی از داروها
برخی از داروهایی که برای درمان بیماریهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرند مانند آنتیبیوتیکها، ضد انعقاد خون، داروهای روانشناسی و غیره ممکن است باعث بوی بد دهان شوند. البته با قطع مصرف این مشکل بر طرف خواهد شد.
سبک زندگی نا مناسب
استفاده از تنباکو، سیگار و قلیان ممکن است باعث بوی بد دهان شوند.
کمبود آب در بدن
کمبود آب باعث خشکی دهان میشود و این خشکی منجر به تولید باکتریهایی در دهان میشود که باعث بوی بد دهان میشود.
فرآوردههای لبنی
مصرف فرآوردههای لبنی نامناسب یا حاوی شکر ممکن است باعث بوی بد دهان شود.
تنفس از دهان
تنفس از دهان به جای بینی ممکن است باعث جمع شدن باکتریها در دهان شود که باعث بوی بد دهان میشود.
در صورتی که مشکل بوی بد دهان شما به دلیل بیماریهایی هستند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بتواند برای شما درمان صحیح را تجویز کند.
از بین بردن بوی بد دهان
روش هایی برای کنترل و از بین بردن بوی بد دهان وجود دارد که بسیار کمک کننده هستند ، به طور کلی روشهای از بین بردن بوی بد دهان عبارتند از:
بهداشت دهانی مناسب:
شستشوی دهان با محلول آب و نمک، تمیز کردن سطح زبان با مسواک نرم، استفاده از مسواک مناسب و تمیز و تعویض آن هر ۳ تا ۴ ماه یکبار و مصرف آب در حجم کافی میتواند باعث از بین رفتن بوی بد دهان شود.
مصرف چای سبز:
مصرف چای سبز به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتری و آنتیاکسیدان، میتواند باعث از بین رفتن بوی دهان شود.
استفاده از آب لیمو:
استفاده از آب لیمو با عصاره مرکبات باعث کاهش باکتریها و بازگشت بوی دهان به حالت طبیعی میشود.
مصرف روغن جوانه گندم:
مصرف روغن جوانه گندم به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتری و آنتیاکسیدان، میتواند باعث از بین رفتن بوی دهان شود.
استفاده از عصاره گشنیز:
مصرف عصاره گشنیز به دلیل داشتن کلروفیل و ترکیبات ضد باکتری، میتواند باعث از بین رفتن بوی دهان شود. همچنین می توانید از قرص های خوشبو کننده حاوی نعناع و گشنیز کمک بگیرید.
انجام فعالیتهای ورزشی:
انجام فعالیتهای ورزشی مانند دویدن، پیادهروی و غیره میتواند باعث بهبود خونرسانی به دهان شده و در نهایت باعث از بین رفتن بوی بد دهان شود.
توصیه میشود در صورتی که با این روشها بهبود نیافت، بهتر است با پزشک مورد بحث قرار گیرید.