بهترین مرکز ایمپلنت کرج
ایمپلنت دندان روشی مطمئن و ایمن برای جبران دندان های از دست رفته است . زمانی که ریشه دندان از بین می رود و یا کشیده می شود امکان ترمیم و یا بازسازی آن وجود ندارد و ترمیم آن تنها از راه انجام جراحی ایمپلنت امکان پذیر خواهد بود.ایمپلنت دندان پایه از دست رفته در استخوان فک را شبیه سازی می کند و بازسازی آن این امکان را به جراح می دهد که تاج مناسب برای آن را نصب کند. این روش بهترین و ماندگار ترین تکنیک برای کاشت دندان است که کاملا مشابه یک دندان طبیعی عمل می کند.
ایمپلنت، جایگزین ریشه دندان می شود، پایه محکمی را جهت فیکس و ثابت شدن دندان در جای خود ایجاد می کند و از لحاظ ظاهری، مشابه دندان طبیعی می باشد.
در صورتی که دندانی از دست برود، بنا به دلایل زیر باید نسبت جایگزین کردن دندان جدید اقدام شود:
- تاثیری که بر روی گفتار و جویدن می گذارد
- در صورتی که دندان جدید جایگزین نشود، احتمال حرکت کردن دندان های کناری نیز بیشتر خواهد بود و فشار بیشتری به دندان ها و مفصل فک وارد می آید
- احتمال تحلیل رفتن استخوان بیشتر خواهد بود
- تاثیراتی که بر روی زیبایی ظاهری می گذارد
فهرست
ایمپلنت برای چه افرادی مناسب می باشد؟
ایمپلنت دندان به طور کلی برای افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و امکان تاج گذاری آن وجود ندارد مناسب است. ممکن دندان شما بشکند و یا آسیبی که به آن وارد می شود تنها قسمت تاج دندان را درگیر نماید، اما ریشه آن سالم و مقاوم باقی بماند.در این صورت از روش های مناسب برای قرار دادن تاج جدید روی دندان استفاده می شود . اما اگر دندان ها از ریشه تخریب و هیچ پایه ای وجود نداشت باشد از روش ایمپلنت استفاده می شود. پایه ایمپلنت کمک می کند که تاج دندان بسیار محکم و مقاوم روی دندان ها باقی بمانند.
افرادی که به دلیل از دست دادن دندان دچار مشکلات گفتاری شده اند، گزینه مناسبی برای انجام ایمپلنت هستند. اما نکته مهم این است این دسته از بیماران باید از لحاظ بدنی در سلامت کامل باشند. ابتلا به برخی اختلالات از قبیل دیابت کنترل نشده، سرطان و یا بیماری های لثه بر میزان جوش خوردن ایمپلنت در داخل استخوان تاثیر می گذارد.
به همین خاطر، پزشک باید پیش از انجام ایمپلنت به بررسی شرایط جسمانی بیمار خود نیز بپردازد. مصرف هر گونه داروهای گیاهی و مکمل ها نیز باید به پزشک گزارش داده شود.
پیش از انجام ایمپلنت، تست های تصویربرداری مانند اشعه ایکس و یا اسکن سه بعدی این امکان را فراهم می کند که جای صحیح و دقیق قرارگیری ایمپلنت مشخص شود.
جزئیات روند و قرارگیری ایمپلنت
قرارگیری ایمپلنت به جراحی و ایجاد کانال در داخل استخوان فک نیاز دارد. در نهایت، ایمپلنت ها در جای صحیح فیکس می شوند و در تماس با استخوان هستند. معمولا دو تا شش ماه زمان می برد تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد. قبل از اینکه شما جراحی ایمپلنت را انجام دهید آزمایشات و بررسی های لازم توسط بهترین جراح ایمپلنت انجام می شود که می تواند شامل بررسی وضعیت لثه و استحکام استخوان فک باشد. لثه ها باید در شرایط ایده آلی قرار بگیرند ویا اینکه در وضعیتی باشند که امکان کاشت دندان را ایجاد نمایند. اگر لثه ها دارای التهاب یا عفونت باشند نیاز است که ابتدا این بیماری درمان و بعد برای کاشت دندان اقدام نمود. ممکن است لثه ها دچار تحلیل شده باشند و در این صورت نیز باید جراحی پیوند لثه برای ایجاد استحکام و مقاومت در آن انجام شود . همچنین امکان از بین رفتن وتحلیل استخوان فک نیز وجود دارد، اگر این مورد آسیب دیده باشد نیاز است که استخوان فک بازسازی و ترمیم شود تا مقاومت کافی برای نگهداری پایه ایمپلنت را داشته باشد. این روش های درمانی به عنوان پیش زمینه عمل ایمپلنت دندان در نظر گرفته می شود.
توصیه می شود که در اولین فرصت بعد از آسیب های دندان نسبت به درمان آن اقدام نمایید. زمانی که دندانی را از دست می دهید هرچه سریع تر برای کاشت ایمپلنت اقدام نمایید،چرا که ممکن است لثه و استخوان فک در صورت عدم توجه و درمان دچار تحلیل و آسیب شود که روند کاشت دندان را نیز طولانی تر و با مشکلاتی همراه می سازد.
گزینه های ایمپلنت
برای کاشت دندان شما یک یا چند روش را در پیش دارید که با توجه به شرایط و وضعیتی که در آن قرار دارید تصمیم گیری مناسب در این باره گرفته خواهد شد. جراح ایمپلنت با در نظر گرفتن وضعیت دندان و فک به شما اعلام میدارد که به چند ایمپلنت و از چه نوعی از آن نیاز دارید.
ایمپلنت یک دندان
بلافاصله بعد از قرارگیری ایمپلنت و یا بعد از سپری شدن دوره نقاهت، اتصال دهنده ایمپلنت به ایمپلنت متصل می شود. تکیه گاهی که ایمپلنت را به روکش دندان متصل می کنند، همان قسمتی که بر روی دندان مشاهده می شود. زمانی که روکش بر روی دندان قرار می گیرد باید به گونه ای باشد که با دندان طبیعی قابل تشخیص نباشد.
ایمپلنت چند دندان
با تعویض یک دندان، اتصال دهنده بر روی چند ایمپلنت قرار می گیرد. بعد از سپری شدن دوره بهبودی، اتصال دهنده دائمی به خود ایمپلنت متصل خواهد شد. امکان اتصال به تاج دندان و یا ندان های مصنوعی که در آزمایشگاه ساخته می شوند نیز وجود دارد.
در مرحله آخر، پل دندان به اتصال دهنده ها پیچ و مهره می شود.
برای کاشت چند ایمپلنت در دندان اگر یک فک به طور کامل بدون دندان باشد معمولا بین 5 تا 6 پایه ایمپلنت نیاز است . برخی افراد تصور می کنند که برای هر دندان باید یک پایه استفاده شود اما در حقیقت می توان بین هر دو پایه یک یا دو دندان دیگر نیز قرار داد. به طوری که هر 2 پایه ایمپلنت بتواند 3 یا 4 دندان را ساپورت کند. در این صورت تعداد پایه هایی که نیاز است در استخوان فک قرار بگیرد به تعداد دندان ها نیست .
ایمپلنت متحرک
در صورتی که تمام دندان ها از دست رفته باشند، از دو تا شش ایمپلنت جهت محافظت از دندان های مصنوعی فک پایین استفاده می شود. این کار معمولا هزینه زیادی را دارد و در برخی موارد شاهد تحلیل رفتن دندان و لثه ها خواهیم بود.
دندان های طبیعی و ایمپلنت از لحاظ ظاهری مشابه هم هستند و عملکرد یکسانی هم دارند. یکی از مهم ترین تفاوت ها میان دندان طبیعی و ایمپلنت، نحوه اتصال آن ها به استخوان، واکنش آن ها به بیماری های دهان و دندان و میزان مقاومت و ترمیم آن هاست.
دندان ها توسط رشته ای به نام رباط پریئودنتال به استخوان متصل می شوند. این در حالی است که ایمپلنت ها مستقیما با استخوان جوش می خورند.
بافت های لثه نیز همراه با فیبرهای کلاژنی به ریشه دندان متصل می شوند. یا این حال، بافت لثه می تواند به سطح ایمپلنت دندان بچسبد.
دندان ها نسبت به پوسیدگی حساس هستند و معمولا نیاز به عصب کشی پیدا می کنند. در حالی که ایمپلنت ها مواد فلزی هستند که پوسیده نمی شوند و دیگر نیازی به عصب کشی نخواهد بود.
سایر خدمات: