ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟
فهرست
ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟
دندان همانند مرواریدی در صدف
برای داشتن دندانی زیبا باید بسیار تلاش کرد یا به طور مادرزادی از این نعمت بر خورددار بود که به ندرت پیش می آید، بدون مراقبت و توجه به دندان ها، بتوان دندانی سالم داشت. دندان عضوی از بدن است که بیش از هر چیزی دیگری در زیبایی و جذابیت افراد تاثیری به سزایی دارد. اگر به خوبی نتوان از آن ها مراقبت کرد باید به کلینیک دندان پزشکی و دندانپزشکی حاذق متوسل شد تا دندان های تان را با هزار زحمت و هزینه به همان روز اول بتوان باز گرداند. علت پوسیدگی و خرابی دندان ها علاوه بر اینکه می تواند جنس و نوع دندان ها باشد، تمیز نکردن دندان ها و باقی ماندن بقایای غذا و خوراکی های مصرف شده که در نقاط غیر دسترس دندان می تواند پوسیدگی و حفره های بسیاری ایجاد کند، که علاوه بر زیبایی، سلامت دهان و دندان را نیز به خطر می اندازد.
ایمپلنت دندان چیست؟
نوعی جراحی دندانی است که به وسیله آن دندان های از دست رفته تان را می توانید جایگزین کنید، در ریشه های دندان یا قسمت فک دندان با استفاده از پیچ فلزی دندان کاشت می شود، روشی است نوین و پر طرفدار که دیگر نیازی نیست مانند دیگر روش های سنتی گذشته تمام دندانهای تان را بکشید تا دندان مصنوعی متحرک جایگزین آن شود، در این روش هر دندانی برداشته شده همان را با استفاده از ابزاری مخصوص و مواد پرکننده جایگزین می کنند. هدف اصلی کاشت دندان، پشتیبانی کامل از دندان های جایگزین شده است. در اندازه و اشکال متفاوتی وجود دارد که هر کدام بنا به کاربرد آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای کارگذاری ایمپلنت در دندان
- جایگزینی با دندان طبیعی
- از ایجاد تغییر در اثر بی دندانی در چهره افراد جلوگیری می کند.
- باعث تقویت گفتار می شود.
- به دندان های دیگر آسیب نمی رساند.
- مراقبت های آسانی دارد.
- به افزایش روجیه اعتماد به نفس در ارتباطات اجتماعی می انجامد.
- یک روش ترمیم و بازسازی برای دندان ها محسوب می شود.
- جلوه خوبی به لبخند افراد می بخشد.
- بر طرف کردن ناراحتی ها و دغدغه های دندان مصنوعی یا از دست دادن دندان طبیعی
- روشی کم عارضه
- به جویدن و بلع راحت غذا کمک می کند.
- ماندگاری بلند مدتی دارند.
ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟
نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان بستگی به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک بیمار دارد. جراحی کاشت دندان ممکن است چندین روش را شامل شود.
چند قدم ساده برای موفقیت در کاشت عبارت اند از :
مرحله 1: در ابتدا دندان پزشک دندان های تخریب شده را کشیده و از دهان خارج می کند.
مرحله 2: اجازه دهید جای خالی دندان های برداشته شده بهبودی نسبی پیدا کند.
مرحله 3: ایمپلنت را از طریق جراحی وارد لثه و فک دندان می کنند و سپس به فک محکم می کنند.
مرحله 4: با یک پیچ محکم شده به لثه و فک تاج دندان ها نگهداری می شود.
مرحله5: دندان های کاشت شده نیاز به استراحت دارند، زیرا استخوان فک برای بهبودی به زمان زیادی نیاز دارد.
و در آخر دندان کاشت شده و آماده استفاده است.
آمادگی های لازم برای ایمپلنت
در ابتدا باید یک یا چند دندان تان از دست رفته داشته باشید، سپس یک فک سالم و استخوان های محکم که بتواند ایمپلنت را تامین کند. و درآخر باید بافت های دهان سالم و بی نقصی داشته باشید. البته که توجه داشته باشیدپیش از انجام هر گونه عملی، سیگار یا مواد مخدر مصرف نکنید زیرا باعث کندی روند بهبودی می شود، خصوصاٌ که به دندان ها هم می تواند آسیب بزند.
درد حین انجام ایمپلنت یا بعد از آن کاملاٌ طبیعی است و می تواند بین 5-7 روز ادامه داشته باشد. برای تسکین درد بهتر است از دارو و قرص های مسکن مانند ایبوپروفن یا دیگر قرص ها با مجوز دندان پزشک استفاده کنید.
انجام ایمپلنت چقدر طول می کشد؟
بسته به نوع دندان هاو صلاح دید پزشک، حتی میزان تجربه بستگی دارد و می تواند در طی یک بازه زمانی متغیر باشد.
ایمپلنت ها چقدر دوام دارند؟
طول عمر ایمپلنت ها به نوع دندان و نحوه نگهداری از آن ها بستگی دارد اما با این حال تحقیقات نشان داده است که ایمپلنت ها به طور میانگین 15-20 سال ماندگاری دارند.
عوارض ایمپلنت دندان
مانند هر عمل دیگری، عمل جراحی ایمپلنت هم خطراتی دارد، که می تواند به ندرت اتفاق بیافتد، در ادامه به برخی از عوارض جانبی آن می پردازیم.
- بروز عفونت در محل کاشت
- صدمه یا آسیب به ساختارهای اطراف دندان، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
- آسیب عصبی، که می تواند باعث درد ، بی حسی یا سوزنی شدن در دندان های طبیعی ، لثه ها ، لب ها یا چانه شود.
- مشکلات سینوس، هنگامی که ایمپلنت های دندانی در فک فوقانی قرار می گیرند ممکن است در یکی از حفره های سینوس عارضه ای ایجاد می شود.
هزینه ایمپلنت
از آن جایی که وضعیت نامناسب و نوسانات شرایط اقتصادی هم اکنون گریبان گیر بسیاری از افراد است، دندانپزشکی و عمل های دیگر هم از این قاعده مستثنی نیست، به همین دلیل نمی توان قیمت مشخصی به مخاطبین ارائه داد و صرفا به مقداری راهنمایی برای تخمین این هزینه بسنده می کنیم. در ادامه به برخی از این عوامل می پردازیم.
هزینه عمل ایمپلنت به عواملی از قبیل: میزان تخصص، تجربه، مهارت و شهرت دندان پزشک، موقعیت مکانی مطب یا کلینیک دندان پزشکی، میزان کمیت و کیفیت تجهیزات کلینیک دندان پزشکی، وابسته است.
نتیجه گیری
برای انجام چنین عملی باید حتماٌ به بهترین دندان پزشک مراجعه کنید تا از بروز بسیاری آسیب ها جلوگیری شود، نکته قابل ذکر این است که با تحقیق و پرس و جو از میزان رضایت مندی بیماران و تجربه آن ها در خصوص عمل ایمپلنت می توان به این مهم دست یافت.
سلام قیمت ایمپلنت ثابت برای هر دو فک بالا و پایین کل دندانها چقدر است؟
سلام تماس بگیرید لطفا