دندانپزشکی در بارداری
دندانپزشکی در بارداری
آیا مراجعه به دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
این داستان مربوط به گذشته است که مراجعه به دندانپزشک در حین بارداری برای رشد جنین و مادران خطرناک است. در حقیقت، درست عکس این قضیه واقعیت دارد، بهداشت خوب دندان بخشی از یک سبک زندگی سالم برای همه است. دهان یک دروازه اصلی برای رگ های خونی و دستگاه گوارش است. به همین ترتیب، سلامت دهان و دندان شما می تواند شاخص خوبی برای سلامت کلی شما باشد.
هنوز هم بسیاری از خانمهای باردار در مورد اینکه آیا مراقبت از دندان در دوران بارداری بی خطر است، این سؤال را می پرسند. این مساله قابل درک است زیرا مادران می خواهند هر کاری برای سلامت فرزندشان انجام دهند. بنابراین در این مقاله قصد داریم به پرسش های شما پاسخ دهیم تا به وسیله راهنمایی های ما بهترین تصمیم را بگیرید.
7 سوال رایج در مورد مراقبت از دندان در دوران بارداری
- چرا مراقبت از دندان در دوران بارداری اهمیت دارد؟
تغییر هورمون ها و مصرف برخی داروهای خاص می تواند خطر ابتلا به بیماری پریودنتال و خشکی دهان را افزایش دهد، بنابراین توصیه می کنیم بیماران در طول بارداری دو بار مسواک بزنند و نخ دندان استفاده کنند. علاوه بر آن بعد از خوردن شیرینی مسواک زدن باید انجام شود تا از ایجاد پوسیدگی جلوگیری کند و خطر فرسایش لثه را کاهش دهد. همچنین، استفراغ صبحگاهی می تواند باعث فرسایش اسیدی دندان ها شود.
علاوه بر این، دندانهای کودک در طی ماه سوم تا ششم بارداری شروع به رشد می کنند. و این موضوع اهمیت دارد که خانم های باردار از رژیم های غذایی سالم برای حمایت از رشد دندان های سالم در نوزادان پیروی کنند. در اغلب زنان باردار به دلیل رفلاکس شدید، ممکن است مسواک زدن سخت باشد و در چنین شرایطی مادران می توانند از مسواک های کوچکتر یا از خمیر دندان های طعم دار استفاده کنند تا مسواک زدن راحت تر شود.
- من در سه ماهه دوم بارداری هستم. آیا می توانم به دندانپزشکی مراجعه کنم؟
سه ماهه دوم بارداری بهترین زمانی است که در آن می توان به درمان دندانپزشکی پرداخت. سه ماهه سوم هم زمانی مناسب و ایمن است، اما ممکن است دراز کشیدن به مدت طولانی برای مادر باردار دشوار باشد.
در بیشتر موارد، در دوران بارداری لزومی برای به تعویق انداختن درمان های دندانپزشکی نیست. در حقیقت، برخی از متخصصان معتقدند که ممکن است ارتباطی بین بیماری پریودنتال و پیامدهای ناگوار بارداری، مانند زایمان زودرس و پره اکلامپسی نیز وجود داشته باشد. برخی از پزشکان هم توصیه می کنند تا خانم های باردار بعد از سه ماهه اول به دندانپزشکی مراجعه کنند تا خطر سقط جنین کاهش یابد.
3. اگر به عمل جراحی دندانپزشکی نیاز باشد، چه نوع بیهوشی بی خطر است؟
استفاده از بی حسی موضعی مانند بوپیواکائین، لیدوکائین و مپیواکائین در دوران بارداری بی خطر هستند.
4. آیا پرتونگاری دندان در دوران بارداری ایمن است؟
رادیوگرافی دیجیتال مدرن باعث شده است تا نگرانی از اشعه تقریبا ناچیز باشد. اشعه ایکس برای تشخیص مشکلات دندانپزشکی در دوران بارداری برای جنین در حال رشد خطر اندکی دارد بنابراین اهمیت دارد که قبل از انجام اشعه ایکس به دندانپزشک خود بگویید که شما باردار هستید، بنابراین کارکندر این صورت به شما یک لباس یا وسیله مخصوص داده می شود تا از لگن و شکم شما محافظت کند.
5. برای جلوگیری یا درمان عفونت دندان کدام یک از آنتی بیوتیک ها را می توانم مصرف کنم؟
پنی سیلین، آموکسی سیلین و سفالکسین گزینه های بی خطر در دوران بارداری هستند. از مصرف تتراسایکلین خودداری کنید زیرا این امر می تواند باعث ایجاد لکه در دندان جنین شود.
- برای کنترل درد بعد از عمل دندانپزشکی چه کاری انجام دهم؟
مصرف استامینوفن در ترکیب با داروهای مسکن مانند کدئین یا هیدروکودون معمولاً تجویز می شود و مصرف آن در دوران بارداری بی خطر است. اما لازم است در دوره های كوتاه مدت از چنین داروهایی استفاده شود تا از خطر وابستگی برای فرد ایجاد نشود. همچنین به مادران باردار توصیه می شود در اسرع وقت به داروهای تسکین دهنده ضد درد مانند استامینوفن ساده روی آورند. علاوه بر آن مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن، در دوران بارداری توصیه نمی شود.
- بعد از به دنیا آمدن کودک، مراقبت های دندان پزشکی چیست؟
پس از زایمان، ادامه مراقبت از دندان شما و کودکتان بسیار مهم است. به طور مرتب مسواک بزنید و یک مسواک کوچک و خمیردندان بدون فلوراید خریداری کنید تا لثه های نوزادتان را با آن مسواک بزنید. همچنین به والدین جدید توصیه می کنیم از خواباندن نوزادان با شیشه شیرش خودداری کنند زیرا این امر می تواند باعث پوسیدگی دندان شود.
اولین جلسه ملاقات با دندانپزشک کودک خود را در شش ماهگی اش یا زمانی که اولین دندان در می آید، تنظیم کنید. دندانپزشک مشکلات مربوط به زبان و سایر مشکلات دهان و دندان را که می تواند گفتار و عملکردهای دیگر را به تأخیر بیندازد، بررسی می کند. همچنین مراجعه به یک دندانپزشک به طور مرتب به کودک کمک می کند تا به آن عادت کند و به طور ترس از دندانپزشکی برای مراجعات بعدی در او کمتر شود. به یاد داشته باشید، سلامت خوب دندان ها برای سلامت کلی بدن ضروری است و بارداری زمانی مناسب برای ایجاد عادات سالم است.
خاتمه
در این مقاله به متداول ترین پرسش های مادران باردار در زمینه لزوم دندانپزشکی در بارداری پرداختیم. امیدواریم با نگارش این مطلب توانسته باشیم کمکی هر چند ناچیز به شما عزیزان کرده باشیم.
منبع
https://utswmed.org/medblog/pregnancy-dentist/
نمونه کارهای دندانپزشکی پارسه: