کرج، بلوار ملاصدرا، چهارراه نبوت ، برج پارسه ، طبقه اول
34210482 - 34210481 (026)

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

در میان کسانی که می خواهند کامپوزیت دندان انجام دهند این سوال مطرح است که طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ برای پاسخ به این پرسش می خواهیم در این مقاله ارزیابی کاملی از اینکه چه عواملی بر طول عمر کامپوزیت دندان موثرند مطرح کنیم. بهتراست به خاطر داشته باشید که فاکتورهای طول عمر کامپوزیت دندان چندین آیتم دارند و باید هرکدام به دقت بررسی شوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ کاملی در این باره پیدا کنید.

مدت زمان ماندگاری طول کامپوزیت دندان

برای اینکه بدانیم مدت زمان تقریبی که کامپوزیت های دندانی چقدر دوام دارند، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیریم. در واقع باید بدانید که در صورت مراقبت مناسب، به مدت حداقل 7 و حداکثر 15 سال می توان از کامپوزیت دندانی استفاده کرد. دانستن فاکتورهای مهم در سلامت کامپوزیت، به ماندگاری آن کمک می کند.
قطعا جنس کامپوزیتی که استفاده می شود، کلینیک دندانپزشکی که در آن عمل کامپوزیت انجام می گیرد، مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان و مسائل ژنتیکی که به جنس دندان ها مربوط می شود همگی در طول عمر کامپوزیت دندان موثرند.
برای دقت بیشتر در این موضوع، تمامی این عوامل را به تفکیک بررسی می کنیم:

جنس کامپوزیت دندان :

از نکات بسیار مهم در طول عمر کامپوزیت دندان و ماندگاری آن، جنس کامپوزیتی است که انتخاب می شود. کامپوزیت های غالب که توسط کلینیک های درمانی معتبر و مجرب استفاده می شود از جنس کامپوزیت ونیر استفاده می کنند.
مزیت استفاده از کامپوزیت ونیر در جنس مرغوب و مناسب آن است. این کامپوزیت از خراش دندان ها جلوگیری می کند و به دیگر دندان ها ساییده نمی شود. به همین دلیل است که در صورت استفاده از مدل ونیر، طول عمر کامپوزیت دندان بیشتر می شود.
مدل های ماکروفیل ، میکروفیل و نانو نیز در کامپوزیت های دندانی متداول هستند اما هرکدام محدودیت هایی مانند نحوه ترمیم، دوام کم، از بین رفتن زیبایی و غیره دارند.

کلینیک دندانپزشکی :

برای اطمینان از جنس کامپوزیتی که استفاده می کنید بایستی حتما به کلینیک معتبری مراجعه کنید. مراجعه به بهترین مرکز کامپوزیت دندان در کرج ، به شما این تضمین را می دهد که طول عمر کامپوزیت دندان استفاده شده بالا باشد.
نکته مهمی که به کیفیت کار دندانپزشک و کلینیک دندانپزشکی مربوط می شود، روش انجام کامپوزیت و جنس ماده استفاده شده است. اگر کامپوزیت دندانی به صورت تخصصی و با رعایت اصول انجام شود، ماندگاری و طول عمر آن بیشتر خواهد بود. در واقع با ارزیابی ها و معایناتی که متخصص دندانپزشک در کلینیک حرفه ای انجام می دهد، مشکلات یا ایراداتی که باعث کاهش طول عمر کامپوزیت دندان است مشخص می شود. تشخیص و برطرف کردن این مشکلات اطمینان خاطر بیشتری به فرد می دهد تا به انجام کامپوزیت دندانی بپردازد.

عوامل طول عمر کامپوریت

حفاظت بعد از کامپوزیت دندانی :

دانستن اینکه بعد از کامپوزیت کردن چگونه می توان از آن مراقبت کرد، نکته ای است که فرد بایستی حتما آن را بداند. توجه داشته باشید که این موضوع، مهم ترین و الزامی ترین بخش مربوط به طول عمر کامپوزیت دندان است. در صورتی که مراقبت کامل و مناسبی از دندان صورت نگیرد، احتمال فروریزی و تخریب آن زیاد است.
لازم است بگوییم که دندانپزشک مجرب و کلینیک فوق تخصصی به شما موارد لازم و ضروری در خصوص نگهداری از دندان کامپوزیت شده را اطلاع می دهد. انجام مراقبت های لازم پس از کامپوزیت، به طور قطع باعث افزایش میزان ماندگاری آن می شود.

ژنتیک و جنس دندان ها :

جنس و نوع دندان های فرد، بر کیفیت و ماندگاری دندان کامپوزیت شده تاثیر می گذارد. در واقع کامپوزیت ها بر روی دندان ها قرار می گیرند و در صورتی که جنس ریشه دندان نامرغوب باشد و یا لثه و استخوان فک دارای مشکلات زمینه ای باشد، اثر منفی بر طول عمر کامپوزیت دندان خواهند داشت. توصیه می شود پیش از انتخاب روش کامپوزیت، به بهترین دندانپزشکی زیبایی در کرج مراجعه کنید تا روش مناسب با وضعیت دهان و دندان شما را پیشنهاد بدهند.

عوامل موثر بر کاهش طول عمر کامپوزیت دندان

بعد از اینکه فاکتورهای موثر بر ماندگاری کامپوزیت را گفتیم، می خواهیم مواردی که بر کاهش طول عمر آن اثر می کند را بیان کنیم. در صورتی که از موارد مخرب و مضر برای دندان پرهیز کنید، سالیان بیشتری از زیبایی و سلامت کامپوزیت دندان خود استفاده خواهید برد. برخی از این عوامل:

تغذیه و رژیم غذایی نامناسب :

به طور کلی برای حفظ سلامت عمومی بدن توصیه می شود تغذیه مناسبی داشته باشید. با این وجود برخی خوراکی ها برای سلامت و طول عمر کامپوزیت دندان مضر هستند. برای مثال مصرف قهوه، آبنبات، خوراکی هایی با رنگ مصنوعی، تنقلات رنگی مانند پفک یا سفت مثل فندق و بادام و غیره باعث کاهش ماندگاری کامپوزیت می باشند.

بهداشت نامناسب :

رعایت نکات بهداشتی عموما ضامن سلامتی دهان و دندان شماست. از عواملی که طول عمر کامپوزیت دندان را می کاهد عدم رعایت نکات بهداشتی در خصوص دهان و دندان است. مسواک، نخ دندان، استفاده از شوینده ها و غیره برای حفظ سلامت دهان و دندان بخصوص پس از کامپوزیت از واجبات است و در صورت عدم انجام آن، در طول دوره ای کوتاه دندان دچار فرسودگی و تخریب می شود. با مراجعه به کلینیک معتبر دندانپزشکی ، نکات مهمی از پزشک خواهید گرفت که بایستی به توصیه های ایشان عمل کنید.

نکات مراقبتی

مصرف دخانیات :

تاثیر مخرب و منفی دخانیات بر طول عمر کامپوزیت دندان باور نکردنی است. سیگار، قلیان و دیگر دخانیات به صورت مستقیم بر چند وجه سلامت دهان و دندان به خصوص دندان کامپوزیت شده تاثیر می گذارند. اثر منفی دخانیات بر تغییر رنگ دندان کامپوزیت شده، التهاب کلی دهان و لثه، کاهش سلامت دهان و دیگر موارد مشخص می شود.

عادت های مضر :

دسته ای از عادات بد دهان و دندان هستند که در طول زمان بر سلامت تاثیر می گذارند. از بارزترین عادت های اشتباه، انجام دندان قروچه، جویدن ناخون توسط دندان های کامپوزیت شده، اعتیاد شدید به آدامس، مصرف خوراکی های مضر چسبناک، استفاده خطرناک از دندان ها برای خوراکی های سفت و غیره همگی جزو عادت های منفی هستند که بر طول عمر کامپوزیت دندان اثر مستقیم دارند.

چگونه از آسیب به دندان کامپوزیتی جلوگیری کنیم؟

یک سری نکات مضر در خصوص کاهش طول عمر کامپوزیت دندان گفتیم. ترک عادات و اشتباهات غلط، اهمیت به سلامت دندان ها و داشتن تغذیه مناسب و انجام توصیه هایی که دندانپزشک معتبر برای ماندگاری کامپوزیت ها به شما می گویند، مهمترین کاریست که می توانید انجام دهید.

کلام آخر

همواره سعی مان بر این بوده است که اطلاعاتی درست را در اختیار سروران و همراهان همیشگی مان قرار دهیم. همواره با رعایت اصول اخلاقی در مسیر نگارش مقاله ها گام برداشتیم و وجدان خود را قاضی بر صحت مطالب قرار دادیم. در آخر نیاز هست که این نکته را گوشزد کنیم که لطفا برای سلامتی خودتان هم که شده حتما از پزشکانی در زمینه درمان و زیبایی استفاده کنید که کارنامه کاری قابل دفاع و موفقی را دارند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
Call Now Button